Giethoorn is weer een evenement rijker: de City Swim Giethoorn, een waterspektakel in en rond de Dorpsgracht en het Bovenwiede, dat op zondag 25 juni zijn eerste editie beleeft.
Het evenement heeft nadrukkelijk ook een maatschappelijk aspect. Het  beoogt gelden bijeen te brengen voor lokale en regionale goede doelen. Voor 2017 is dat het Cancer . 

Badeendjes
Het spektakel, dat Giethoorn tevens als waterdorp op de kaart moet zetten,  vindt ’s middags plaats aan het Binnenpad en begint om 15:15 uur met de race. Iedereen mag zijn eigen badeendje meenemen.
Daarna gaan de zwemmers te water. Zij  zwemmen met het bootverkeer mee richting Smits Paviljoen over een lengte van 1,2 kilometer, richting het Bovenwiede. Aansluitend is er een afterparty op Smits Paviljoen in samenwerking met Folk&Shantyfestival Giethoorn, alle koren en groepen verzamelen op het podium van Smits Paviljoen en zingen de slotliederen. De muzikale begeleiding voor is in handen van Vrolijk Piratenkoor De Waterlanders, welke zullen zorgen dat het te zwemmen parcours vrij is van boten en achter de zwemmers zullen de dames van Lisdoonvarna huishouden en ik weet uit betrouwbare brom dat je hier echt niet voorbij gaat varen. 
De organisatie mikt voor de eerste editie op zo’ 500 deelnemers. Die worden geacht elk minimaal 100 euro aan sponsorgelden op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *