Een lege fles, vannacht aangespoeld. Bedekt door het zand van de branding. Misschien overboord gegooid door een zeeman. De vorm lijkt op de whisky-flessen die gebruikt worden in de Schotse stills, maar misschien is het een Ierse fles. De kurk gaat er nog makkelijk af. Als kind hield je een schelp tegen het oor om de zee te horen. Met een fles lukt dat ook. Tegelijk waaien er zilt, turf en rook in je neus onmiskenbaar voor de Schotse eilanden. Als je goed luistert hoor je Schotse muziek, of toch Iers….
De Empty Bottle Band speelt Schotse en Ierse muziek met altijd een verlangen naar verre kusten en diepe zeeën, weemoed en met een jarenlange passie.

Berry Heeren; vocals, guitar, bodhran

Jennette Roozeboom; harp, flutes

 Han Eijsten; vocals, guitar

Cas Tebbens; banjo

Peter Eijsten; vocals, accordeon, whistles, bodhran

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *