"The Ol' Foxes" brengen zowel bekende als minder bekende Ierse muziek op hun eigen typische manier. Ze gebruiken daarvoor, naast hun stemmen, de typisch Ierse instrumenten als trekharmonica, viool, gitaar, mandoline, fluit alsmede de karakteristiek Keltische drum ("bodhrán") en hun beroemde "1 string bass"

Read More

 Easy&Free komt uit Giethoorn en speelt Ierse en Maritieme muziek sinds 2015. De groep Easy&Free is opgericht halverwege 2015 en verzorgde in 2016 al vele mooie optredens door het hele land. Akoestisch in kroegen, op Folk- of Maritieme festivals, als theater programma, maar ook op feesten en partijen. Telkens weer krijgen zij, de zes mannen van Easy&Free, terug dat het erg spontaan en enthousiast is.

Read More

Paimpol is een oude vissersstad aan de Côtes d’Armor in Bretagne. Hier begonnen de vijf zangers en muzikanten van Les Souillés ruim twintig jaar geleden tijdens het bekende Festival du Chant de Marin. Aanvankelijk brachten zij vooral het traditionele zeemanslied, later kwamen daar zelf geschreven nummers bij. De naam van de groep luidt vertaald: ‘Het Schorum van Benedendeks’. Met veel kwaliteit, humor en energie brengen zij hun uitgebreide repertoire.

Lees meer

 

Shantycrew Buitenboord is opgericht in september 2002 in Zwolle. De crew bestaat momenteel uit 6 zangers. Er worden originele shanty’s, drank- en seasongs a-capella gezongen. De optredens zijn vooral op festivals, in kroegen, op schepen en in jachthavens. Bijna alle songs worden in het Engels gezongen, maar een enkele keer ook Frans en Nederlands.

Read More

Hier spelen zaterdagmiddag, speciaal overgevlogen uit de USA Bounding Main. Dean Calin, Christie Dalby, Gina Dalby, Jon Krivitzky, David Yondorf. Bounding Main is een gekostumeerde vocale groep die rijk harmonische versies van traditionele maritieme liederen zingt. Hun shows zijn gevuld met de geest, humor en harmonie; hun arrangementen van traditionele nautische muziek brengen de luisteraar in de wereld van piraten, avontuur en romantiek.

Lees meer

 

Rechtstreeks uit Friesland, Henk zingt en bespeelt zijn 12-snarige gitaar en de mandoline. Era zingt, voegt en mengt kleur en klank met allerlei instrumenten o.a. accordeon, bongo’s, tinwhistle, melodica..

Read More

Derek & Julia Batters . Beide bracht een liefde van folk traditie om de relatie en nu samen uit te voeren als een shanty duo. Julia (melodeon) is ontstaan ​​uit een muzikale familie in Londen.

Lees meer

 

 

geen muziek.

Read More

Net over de grens met Hardenberg het beroemde Duitse shantykoor uit Gronau een graag geziene gast in Giethoorn.

Read More

Uit Giethoon, op speciaal verzoek. De meeste mannen hebben een muzikaal verleden in diverse Gieterse koren en bands. Ze zijn op dat moment echter niet meer actief met muziek bezig,  Toch mist men het muziek maken en dat brengt de mannen bijeen voor een nieuw muzikaal avontuur.
Die avond ontstaat muziekgroep 'Dreuge Worst'. 
Geluidsapparatuur is er nog niet.
De enige muzikant is Gerjan met zijn gitaar. 

Read More

Ver van de kust wonende, tot voor kort onderdeel van de beroemde Males des Mer uit Belgie, waarmee ze op allerlei grote evenementen stonden in heel Europa..

Read More

Al varend door de Gieterse wateren zullen hier arriveren Piratenkoor De Waterlanders en zullen met hun kanon het statschot geven om 15:15 van de Village Swim Giethoorn, ook zorgen ze er voor dat de zwemmers geen last van boten hebben. Lisdoonvarna sluit de rij.

Read More

Ashore for a Loaf, een groep uit Rosses Point Ireland, trekken samen heel Europa door en komen op allerlei festivals zoals Baltic een eiland in de Oostzee bij Finland. Gaye Anthony komt uit Aberdeen, Schotland en maakt al jaren deel uit van het Folk&Shanty circuit in heel Europa en dit hele weekend te gast in Giethoorn.

Lees meer

Lees meer

 

Op zondagmiddag geen muziek.

Read More

In de Keltische folk komen een aantal traditionele muziek instrumenten voor, de doedelzak mag niet ontbreken net als de tin whistle, de kleine engelse fluit.

Read More