Derek & Julia Batters . Beide bracht een liefde van folk traditie om de relatie en nu samen uit te voeren als een shanty duo. Julia (melodeon) is ontstaan ​​uit een muzikale familie in Londen.

Lees meer

Op zaterdag begint het avondprogramma om 19:00 uur bij Smits Paviljoen

Dean Calin, Christie Dalby, Gina Dalby, Jon Krivitzky, David Yondorf. Bounding Main is een gekostumeerde vocale groep die rijk harmonische versies van traditionele maritieme liederen zingt. Hun shows zijn gevuld met de geest, humor en harmonie; hun arrangementen van traditionele nautische muziek brengen de luisteraar in de wereld van piraten, avontuur en romantiek.

Lees meer

Zeemanskoor Rumor di Mare uit Leiden onderscheidt zich door een uitgebreid en eigenzinnig repertoire en is winnaar van diverse festivals. Tijdens optredens in binnen- en buitenland vertolkt het koor als geen ander de sfeer van de traditionele shanties en zeemansliederen, maar ook roeiliederen vanuit de hele wereld. Onder professionele leiding van dirigent Harm Huson, en met begeleiding van diverse muzikanten, wordt met een aanstekelijk enthousiasme een internationaal repertoire van bekende en vooral ook minder bekende liederen ten gehore gebracht, niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Engels, (plat)Duits, Russisch, Pools, Indonesisch en Afrikaanse talen.

Lees meer:

We zingen met zes man shanty's, af en toe ook forebitters, a capella, omdat we ons tot doel hebben gezet de sound die vroeger aan boord te horen was, in leven te houden. We willen niet ‚mooi' zingen in de gebruikelijke zin van het word. Onze stemmen zijn eerder gemiddeld, hoewel goed op toon.

Lees meer

Paimpol is een oude vissersstad aan de Côtes d’Armor in Bretagne. Hier begonnen de vijf zangers en muzikanten van Les Souillés ruim twintig jaar geleden tijdens het bekende Festival du Chant de Marin. Aanvankelijk brachten zij vooral het traditionele zeemanslied, later kwamen daar zelf geschreven nummers bij. De naam van de groep luidt vertaald: ‘Het Schorum van Benedendeks’. Met veel kwaliteit, humor en energie brengen zij hun uitgebreide repertoire.

Lees meer

Het kwartet “’t Gewone Folk” bestaat uit Karin, Kees, Jeroen,  en Jan, die met zijn bodhrán extra ritme toevoegt aan de nummers.
Zij brengen een mix van bekende en minder bekende luisterliedjes.  De ene keer liedjes waar je stil van wordt,
dan weer liedjes van een uitbundige vrolijkheid

Lees meer:

Ver van de kust wonende, tot voor kort onderdeel van de beroemde Males des Mer uit Belgie, waarmee ze op allerlei grote evenementen stonden in heel Europa.

Lees meer

Een folkband bestaande uit acht personen uit de regio Hardinxveld. Repertoire: Ierse traditionals en ballades begeleid op gitaar, mandoline, trekzak, accordeon, bodhrán en mondharmonica.

Lees meer

Een optreden van het LEEUWARDER SHANTYKOOR is elke keer weer een feestelijke gebeurtenis. Publiek en koor raken al snel in de ban van de opgewekte, maar soms ook melancholieke klanken. Bij onze optredens kunnen we steevast rekenen op een warm onthaal en een vaak staande ovatie tot besluit. Zo’n publiek voert ons tot grote hoogten. 

Lees meer:

Gaye Anthony komt uit Aberdeen, Schotland en maakt al jaren deel uit van het Folk&Shanty circuit in heel Europa en dit hele weekend te gast in Giethoorn.

Lees meer

Ashore for a Loaf, een groep uit Rosses Point Ireland, trekken samen heel Europa door en komen op allerlei festivals zoals Baltic een eiland in de Oostzee bij Finland.

Lees meer

Seyl is Oudhollands voor zeil. Treyl staat voor de tuigage, waaronder sterke stalen kabels. Dat is een totaal ander materiaal dan het uit textiel bestaande zeil. Zeer verschillend, maar beide o zo noodzakelijk voor zeilschepen. Evenals onze muziek, die zowel uitbundig kan zijn als serieus. maar wel altijd met het leven op en aan het water verbonden. 

Lees meer:

‘Three of Us’ staat voor ‘drie van ons’. Willem de Graaf, Daan Kooijman en Brigit van Tilburg kennen elkaar uit de maritieme folkwereld en zijn alle drie woonachtig in de Kop van Noord Holland

Lees meer

The Forebitter Men is een enthousiaste "Groep" en de crew bestaat uit 5 man. Ons repertoire is vrijwel Engelstalig en bestaat uit Shanty's, Seasongs en (Ierse) Folksongs, anders gezegd, Maritieme Folksongs.

Lees meer

De FLEVO FISHERMEN is een enthousiaste groep Shantyliefhebbers die Engelse, Schotse en Ierse Shanty's, Sea- en Folksongs brengen.

Lees meer: